ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ

Η αλλεργία είναι ένα πρόβλημα στο σύστημα άμυνας του οργανισμού, το οποίο “μπερδεύεται” και αντιμετωπίζει ακίνδυνα ερεθίσματα του περιβάλλοντος ως τρομακτικούς εχθρούς, κάνοντας ζημιά στον ίδιο του τον εαυτό. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι αλλεργίες εξαπλώνονται σαν επιδημία και έχουν πια γίνει μέρος της καθημερινότητας ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο. Οι έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση των αλλεργιών σχετίζεται με τις επιλογές που έχουμε κάνει ως “δυτικός πολιτισμός”: περισσότερη άνεση, καθαριότητα και αντισηψία, προστασία με εμβόλια και φάρμακα, πλούσια διατροφή. Όλα αυτά μας έχουν βοηθήσει να ζούμε περισσότερο και πιο άνετα, αλλά δεν θα μπορούσε παρά να είχαν και κάποιες… παρενέργειες.

Ενόσω όμως αναζητούμε τρόπους να καταπολεμήσουμε την αλλεργία ως επιδημία, σε επίπεδο δημόσιας υγείας, (χωρίς να χάσουμε και τα προνόμια του δυτικού τρόπου ζωής), η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων που πάσχουν από αλλεργίες είναι καταπιεστική και δυσάρεστη, ακόμα και αφόρητη στις βαριές περιπτώσεις. Η Αλλεργιολογία – ένας επιστημονικός χώρος που προσπαθεί να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα αυτά νοσήματα, εμφανίστηκε μόλις εδώ και έναν αιώνα και έχει κάνει σημαντικά βήματα. Στον αγώνα αυτό, ουσιαστική συμβολή παρέχει όποιος μπορεί να προτείνει απλές και ουσιαστικές λύσεις για την καθημερινότητα. Ένα χαρακτηριστικό και εξαίρετο παράδειγμα είναι το βιβλίο αυτό της Αιμιλίας Βασιλοπούλου με συνταγές για νόστιμα φαγητά χωρίς συγκεκριμένα αλλεργιογόνα, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν εξίσου και αυτοί που είναι ευαίσθητοι απέναντι στα υλικά αυτά!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν ενδιαφέρεστε για το βιβλίο "Νοστιμιές Μεσογειακές" συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Κλείσε Ραντεβού

    This will close in 29 seconds

      This will close in 29 seconds