Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Άρθρα διατροφής / Συμβουλές διατροφής / Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει για τους κινδύνους την έλλειψης βιταμίνης D.

ΜΕΘΟΔΟΙ:

Αναζητήσαμε τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων PubMed, Medline, Scielo, Science Direct και Lilacs για άρθρα από το 2000 έως το 2015 σχετικά με θέματα παχυσαρκίας και παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία και VDD σε εφήβους. Η έρευνα περιέλαβε αναλυτικά άρθρα, συστηματικές ανασκοπήσεις , μετα-αναλύσεις και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές στον άνθρωπο και εξαιρέθηκαν μελέτες που έγιναν σε ζώα, με αόριστη ή με απροσδιόριστη μεθοδολογία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Παρασκευάσθηκε μια επισκόπηση του VDD στην παχυσαρκία, στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον σακχαρώδη διαβήτη, στη συστημική υπέρταση και στη δυσλιπιδαιμία. Ο επιπολασμός του VDD θεωρήθηκε υψηλός στους παχύσαρκους εφήβους. Αυτά τα ευρήματα προειδοποιούν για πιθανές κλινικές επιπτώσεις στην υγεία των εφήβων, κυρίως λόγω του πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη D για την ανάπτυξη και την αλληλεπίδραση της με την παχυσαρκία και τις παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η παγκόσμια αύξηση του ποσοστού παχυσαρκίας παράλληλα με τη σταδιακή αύξηση της ανεπάρκειας βιταμίνης D στους εφήβους είναι ανησυχητική. Η συμπλήρωση της βιταμίνης D θεωρείται υποσχόμενο μέτρο πρόληψης που πρέπει να ληφθεί με τους παχύσαρκους εφήβους.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Κλινική Διατροφή

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Διατροφικές Διαταραχές

Ρύθμιση Βάρους

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Άσκηση - Αθλητική Διατροφή

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε Ομάδες

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Ή μπορείς να κλείσεις ραντεβού συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω:

Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα του θεραπευτικού κέντρου ΝΟΥΣ αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς διατροφολόγους-διαιτολόγους και ψυχολόγους με ειδίκευση στα θέματα τροφής και τις διατροφικές διαταραχές.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Ξηροί καρποί για πρόληψη καρδιαγγειακών και καρκίνου

Ξηροί καρποί για πρόληψη καρδιαγγειακών και καρκίνου

Ξηροί καρποί: θρεπτική και αντιφλεγμονώδης τροφή Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (nuts and seeds) αποτελούν καίριο κομμάτι του παζλ της Μεσογειακής διατροφής (Mediterranean diet) ως καθημερινά συνιστώμενη, εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεϊνης και ευεργετικών λιπαρών οξέων....

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;

Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;

Νηστεία: διατροφικά χαρακτηριστικά και οφέλη για την υγεία Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής πολλοί νηστεύουμε για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο. Ετυμολογικώς η νηστεία (lent, fasting) σημαίνει «δεν τρώγω» από το «νη + εσθίω». Η ελληνική...

Βιβλία,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς

Κλείσε Ραντεβού

    This will close in 29 seconds

      This will close in 29 seconds