Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Διατροφικά Οφέλη / Συμβουλές διατροφής / Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου.

Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη (29 δημοσιεύσεις περιελήφθησαν στη μετα-ανάλυση) σχετικά με την κατανάλωση καρυδιών και του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, ολικού καρκίνου και θνησιμότητας από κάθε αιτία σε ενήλικες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Τα συνοπτικά ΕΑ ανά 28 γραμμάρια / ημέρα αύξηση της πρόσληψης ήταν για στεφανιαία καρδιακή νόσο, 0,71 (95% CI: 0,63 – 0,80, Ι 2  = 47%, η = 11), εγκεφαλικό επεισόδιο, 0,93 (95% CI: 0,83 έως 1,05 , Ι 2  = 14%, η = 11), καρδιαγγειακής νόσου, 0,79 (95% CI: 0,70 – 0,88, Ι 2  = 60%, η = 12), συνολικά καρκίνου, 0,85 (95% CI: 0,76 – 0,94, Ι 2  = 42%, η = 8), όλα τα αίτια της θνησιμότητας, 0,78 (95% CI: 0,72 – 0,84, Ι 2  = 66%, n = 15), και για τη θνησιμότητα από αναπνευστική νόσο, 0,48 (95% CI: 0,26 -0.89, Ι 2  = 61%, η = 3), ο διαβήτης, 0,61 (95% CI: 0,43 – 0,88, Ι 2  = 0%, η = 4), νευροεκφυλιστική ασθένεια, 0,65 (95% CI: 0,40 – 1,08, Ι 2  = 5,9%, η = 3), μολυσματική ασθένεια, 0,25 (95% CI: 0,07 – 0,85, Ι 2  = 54%, n = 2), και νεφρική νόσο, 0,27 (95% CI: 0,04 – 1,91, Ι 2  = 61%, η = 2).

Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια για τα καρύδια και τα φιστίκια. Εάν οι ενώσεις είναι αιτιώδεις, περίπου 4.4 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι στην Αμερική, την Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία και τον Δυτικό Ειρηνικό θα οφείλονταν σε πρόσληψη καρυδιών κάτω από 20 γραμμάρια την ημέρα το 2013.

Το συμπέρασμα της μελέτης αυτής είναι ότι η υψηλότερη λήψη ξηρών καρπών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ολικού καρκίνου και θνησιμότητας όλων των αιτιών και θνησιμότητας από αναπνευστικές παθήσεις, διαβήτη και λοιμώξεις.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα του θεραπευτικού κέντρου ΝΟΥΣ αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς διατροφολόγους-διαιτολόγους και ψυχολόγους με ειδίκευση στα θέματα τροφής και τις διατροφικές διαταραχές.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;

Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής πολλοί νηστεύουμε για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο. Ετυμολογικώς η νηστεία σημαίνει «δεν τρώγω» από το «νη + εσθίω». Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει περίπου 200 μέρες νηστείας το χρόνο. Κύριο...

Βιβλία,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς