Είναι γνωστό ότι η πρόσληψη φυτικών ινών παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέση πρόσληψη ινών σε παιδιά και ενήλικες των ΗΠΑ είναι κάτω από το μέσο όρο των συνιστώμενων επιπέδων. Τα άτομα με υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών φαίνεται να έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, υπέρτασης, διαβήτη, παχυσαρκίας και ορισμένων γαστρεντερικών ασθενειών. Η αύξηση της πρόσληψης ινών μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης. Η αυξημένη πρόσληψη διαλυτής ίνας βελτιώνει τη γλυκαιμία και την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε μη διαβητικά και διαβητικά άτομα. Η συμπλήρωση φυτικών ινών στο καθημερινό διαιτολόγιο παχύσαρκων ατόμων, αυξάνει σημαντικά την απώλεια βάρους. Η αυξημένη πρόσληψη ινών ωφελεί πολλές γαστρεντερικές διαταραχές, όπως οι εξής: γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, έλκος του δωδεκαδακτύλου, εκκολπωματίτιδα, δυσκοιλιότητα και αιμορροΐδες. Οι πρεβιοτικές ίνες φαίνεται να ενισχύουν την ανοσολογική λειτουργία. Η πρόσληψη φυτικών ινών παρέχει παρόμοια οφέλη τόσο στα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Η συνιστώμενη δόση διαιτητικών ινών για παιδιά είναι 1g / κιλό σωματικού βάρους και για ενήλικες είναι 28-35g / κιλό. Είναι πλέον απαραίτητη η εκπαίδευση των καταναλωτών για την αύξηση της κατανάλωσης ινών από τρόφιμα ή συμπληρώματα στις καθημερινές τους διατροφικές συνήθειες.
Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας
ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...