Αποφύγετε τα «οδοφράγματα» της δίαιτας

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Διατροφικά Οφέλη / Συμβουλές διατροφής / Αποφύγετε τα «οδοφράγματα» της δίαιτας

Είναι ένα απογοητευτικό γεγονός.

Όσο πλησιάζετε το στόχο, η απώλεια βάρους γίνεται δυσκολότερη. Υπάρχουν τρεις λόγοι, αλλά και τρεις λύσεις. Χρειάζεστε λιγότερες θερμίδες.
Το λεπτότερο σώμα σας χρειάζεται πια λιγότερη ενέργεια. Και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν χάσει κιλά χρειάζονται 20% θερμίδες για να διατηρήσουν το βάρος τους από αυτούς που δεν έχουν χάσει.

Η λύση: Αρχίστε να ελέγχετε άμεσα τις μερίδες σας γεμίζοντας το μισό πιάτο με λαχανικά και το άλλο μισό με άπαχη πρωτεΐνη και σιτηρά ολικής αλέσεως.

Ο μεταβολισμός σας έχει γίνει βραδύς

Το σώμα σας μπαίνει σε ρυθμούς πείνας όταν κάνετε δίαιτα, συγκρατώντας τις θερμίδες και τις αποθήκες λίπους σε βάρος του μυϊκού ιστού. Η μικρότερη μυϊκή μάζα σημαίνει ότι θα καίτε θερμίδες με μικρότερο ρυθμό.

Η λύση: Διπλασιάστε την πρόσληψη του αμινοξέος λευκίνη, που βρίσκεται στην πρωτεΐνη. Η έρευνα δείχνει ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 9 με 10 γραμμάρια (ποσότητα που βρίσκεται σε περίπου τρεις μερίδες πρωτεΐνης) για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας. Η λευκίνη βοηθά να διατηρήσετε το μυϊκό ιστό ενώ αδυνατίζετε, κάτι που με τη σειρά του σας βοηθά να καίτε το λίπος ταχύτερα.

Πείνατε περισσότερο

Όταν το βάρος σας μειώνεται, το ίδιο κάνουν και τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης, που σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι. Στην πραγματικότητα, ισχυρά σήματα από το γαστρεντερικό σύστημα, τον εγκέφαλο και τα λιποκύτταρα λένε στο σώμα σας «φάε, φάε, φάε»!

Η λύση: Ακούγεται τρελό, αλλά μπορεί να πρέπει να φατε περισσότερο λίπος. Το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη ώρα για να το χωνέψετε κι έτσι αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Πάρτε τουλάχιστον το 20% των θερμίδων από ακόρεστα λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα του θεραπευτικού κέντρου ΝΟΥΣ αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς διατροφολόγους-διαιτολόγους και ψυχολόγους με ειδίκευση στα θέματα τροφής και τις διατροφικές διαταραχές.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Βιβλία,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς