Έλεγχος μερίδας

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Διατροφικά Οφέλη / Συμβουλές διατροφής / Έλεγχος μερίδας

Αναρωτιέστε μήπως οι μερίδες στα εστιατόρια προορίζονται για παιδία?

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για νέο διατροφικό concept που φροντίζει για τη σιλουέτα και την υγεία σaw. Εννοείται πως η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε σχετίζεται με το πρόβλημα της παχυσαρκίας: π.χ., από τελευταίες μελέτες στις ΗΠΑ φαίνεται πως η υπερβολικά μεγάλη μερίδα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με την ποιότητα των φαγητών fast food, όταν πρόκειται για την πρόκληση της παχυσαρκίας.

Αρκετές έρευνες συνδέουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε με το μέγεθος των σκευών, που χρησιμοποιούμε, όπως η έρευνα του Πανεπιστήμιου του Ιλινόις των ΗΠΑ από την οποία προκύπτει ότι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ, καταναλώνουμε κατά 30% μεγαλύτερη ποσότητα παγωτού.

Πρόγνωση: Εννοείται πως ο πιο εύκολος δρόμος για σωστό και υγιεινό αδυνάτισμα – και φυσικά την μετέπειτα «συντήρηση» του βάρους – είναι η κατανάλωση τροφίμων απ΄ όλες τις ομάδες, αλλά σε μικρότερες ποσότητες, ειδικά όταν πρόκειται για τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή σε σάκχαρα. Πολλά σνακ και γλυκίσματα, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, βάφλες με γέμιση, πωλούνται πλέον ανά τεμάχιο. Παράλληλα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται μέτρα για τον έλεγχο των μερίδων φαγητών στα σχολικά κυλικεία και στα νηπιαγωγεία.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα του θεραπευτικού κέντρου ΝΟΥΣ αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς διατροφολόγους-διαιτολόγους και ψυχολόγους με ειδίκευση στα θέματα τροφής και τις διατροφικές διαταραχές.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Βιβλία,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς