Κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Διατροφικά Οφέλη / Συμβουλές διατροφής / Κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Τους χειμερινούς μήνες, που αρκετά από τα αγαπημένα σου φρούτα και λαχανικά εξαφανίζονται από τα ράφια των σουπερμάρκετ, ίσως να επιλέγεις αρκετά συχνά τη λύση της κονσέρβας: και απολαμβάνεις την επιθυμητή γεύση, και κερδίζεις χρόνο, μια που οι τροφές από κονσέρβες δεν χρειάζονται ούτε πλύσιμο, ούτε καθαρισμό. Οι πληροφορίες, θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καλύτερα τη συγκεκριμένη ομάδα τροφών και να καταναλώνεις τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά με ασφάλεια.

Η θρεπτική αξία των κονσερβοποιημένων φρούτων και λαχανικών είναι σαφώς μικρότερη από τα φρέσκα, καθώς, κατά τη διάρκεια της παρασκευής τους χάνουν μέρος των θρεπτικών συστατικών τους. Μεγάλο μέρος των υδατοδιαλυτών βιταμινών παρόλα αυτά διατηρείται (βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C) καθώς και μέρος των λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E, K), των φαινολικών συστατικών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, όπου αυτά υπάρχουν. Φυσικά αυτό ισχύει εφόσον οι συνθήκες τυποποίησης και φύλαξης είναι οι ενδεδειγμένες.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των κονσερβοποιημένων τροφών είναι οι πρόσθετες ουσίες: π.χ. οι κονσέρβες λαχανικών περιέχουν πολύ αλάτι, ενώ οι κονσέρβες φρούτων πολύ ζάχαρη. Οπότε θα ήταν καλό, πριν τις αγοράσεις, να εξετάζεις προσεκτικά τη σήμανση στη συσκευασία, ώστε να γνωρίζεις τα συστατικά που περιέχει.

Να μην αγοράζεις συσκευασίες που παρουσιάζουν αλλοιώσεις (εξογκώματα ή χτυπήματα), διότι πιθανόν να περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες. Αν, με το άνοιγμα της κονσέρβας, βγαίνει άσχημη μυρωδιά ή ξινίλα, αν το εσωτερικό της είναι σκουριασμένο ή το ζουμί μέσα στην κονσέρβα αφρίζει ή είναι μαύρο, πέτα την χωρίς δεύτερη σκέψη.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα του θεραπευτικού κέντρου ΝΟΥΣ αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς διατροφολόγους-διαιτολόγους και ψυχολόγους με ειδίκευση στα θέματα τροφής και τις διατροφικές διαταραχές.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Βιβλία,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς