Προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Διατροφικά Οφέλη / Οι τροφές και τα οφέλη τους / Προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία

Τα λεγόμενα βιολειτουργικά τρόφιμα αποτελούν από τις δημοφιλέστερες νέες διατροφικές τάσεις παγκοσμίως.

Οι ουσίες, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο, είναι το ασβέστιο, ο σίδηρος, διάφορες ομάδες βιταμινών, ειδικά οι αμντιοξειδωτικές βιταμίνες, ενώ οι τροφές που «φορτώνονται» με επιπλέον δόσεις ωφέλιμων ουσιών συμπεριλαμβάνουν από χυμούς και γαλακτοκομικά μέχρι δημητριακά, καραμέλες και αυγά.

Τελευταία στην αγορά κυκλοφορούν και πολλά προϊόντα εμπλουτισμένα με τα Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D – η τελευταία συνδέεται πλέον, βάση νέων ερευνών, με την πρόληψη του καρκίνου, ειδικά αυτού του πάνκρεας (μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο προσβολής έως και κατά σχεδόν 50%).

Πρόγνωση: Διάφορες μελέτες των εταιριών που τα παρασκευάζουν διατροφικά προϊόντα δείχνουν ότι μέσα στις τρεις επόμενες δεκαετίες δεν θα υπάρχουν παρά τα «λειτουργικά» τρόφιμα, καθώς μας βοηθάνε, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να αυξήσουμε την θρεπτική αξία της διατροφής μας.

Προσοχή! Για αυτονόητους λόγους, τα βιολειτουργικά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους καταναλωτές. Ωστόσο, η χρήση τους θέλει προσοχή. Πρώτον: να διαβάζεις πάντα τις ετικέτες ώστε να ενημερώνεσαι για την ποσότητα ουσίας που σου παρέχει το συγκεκριμένο προϊόν σε σχέση με τη συνηστώμενη ημερήσια δόση της (πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα). Επίσης, πίσω από μια εντυπωσιακή βιταμινούχα πρόσοψη κρύβονται συχνά τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λίπη, οπότε πρέπει να εξετάζεις όλα τα συστατικά του προϊόντος.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα του θεραπευτικού κέντρου ΝΟΥΣ αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς διατροφολόγους-διαιτολόγους και ψυχολόγους με ειδίκευση στα θέματα τροφής και τις διατροφικές διαταραχές.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Βιβλία,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς