Προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Άρθρα διατροφής / Οι τροφές και τα οφέλη τους / Προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία

Τα λεγόμενα βιολειτουργικά τρόφιμα αποτελούν από τις δημοφιλέστερες νέες διατροφικές τάσεις παγκοσμίως.

Οι ουσίες, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο, είναι το ασβέστιο, ο σίδηρος, διάφορες ομάδες βιταμινών, ειδικά οι αμντιοξειδωτικές βιταμίνες, ενώ οι τροφές που «φορτώνονται» με επιπλέον δόσεις ωφέλιμων ουσιών συμπεριλαμβάνουν από χυμούς και γαλακτοκομικά μέχρι δημητριακά, καραμέλες και αυγά.

Τελευταία στην αγορά κυκλοφορούν και πολλά προϊόντα εμπλουτισμένα με τα Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D – η τελευταία συνδέεται πλέον, βάση νέων ερευνών, με την πρόληψη του καρκίνου, ειδικά αυτού του πάνκρεας (μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο προσβολής έως και κατά σχεδόν 50%).

Πρόγνωση: Διάφορες μελέτες των εταιριών που τα παρασκευάζουν διατροφικά προϊόντα δείχνουν ότι μέσα στις τρεις επόμενες δεκαετίες δεν θα υπάρχουν παρά τα «λειτουργικά» τρόφιμα, καθώς μας βοηθάνε, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να αυξήσουμε την θρεπτική αξία της διατροφής μας.

Προσοχή! Για αυτονόητους λόγους, τα βιολειτουργικά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους καταναλωτές. Ωστόσο, η χρήση τους θέλει προσοχή. Πρώτον: να διαβάζεις πάντα τις ετικέτες ώστε να ενημερώνεσαι για την ποσότητα ουσίας που σου παρέχει το συγκεκριμένο προϊόν σε σχέση με τη συνηστώμενη ημερήσια δόση της (πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα). Επίσης, πίσω από μια εντυπωσιακή βιταμινούχα πρόσοψη κρύβονται συχνά τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λίπη, οπότε πρέπει να εξετάζεις όλα τα συστατικά του προϊόντος.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Κλινική Διατροφή

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Διατροφικές Διαταραχές

Ρύθμιση Βάρους

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Άσκηση - Αθλητική Διατροφή

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε Ομάδες

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Ή μπορείς να κλείσεις ραντεβού συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω:

Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα του θεραπευτικού κέντρου ΝΟΥΣ αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς διατροφολόγους-διαιτολόγους και ψυχολόγους με ειδίκευση στα θέματα τροφής και τις διατροφικές διαταραχές.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Ξηροί καρποί για πρόληψη καρδιαγγειακών και καρκίνου

Ξηροί καρποί για πρόληψη καρδιαγγειακών και καρκίνου

Ξηροί καρποί: θρεπτική και αντιφλεγμονώδης τροφή Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (nuts and seeds) αποτελούν καίριο κομμάτι του παζλ της Μεσογειακής διατροφής (Mediterranean diet) ως καθημερινά συνιστώμενη, εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεϊνης και ευεργετικών λιπαρών οξέων....

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Βιβλία,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς

Κλείσε Ραντεβού

    This will close in 29 seconds

      This will close in 29 seconds