Σταφύλι: φυσικός “αποτοξινωτής”

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Διατροφικά Οφέλη / Οι τροφές και τα οφέλη τους / Σταφύλι: φυσικός “αποτοξινωτής”

“Έχω διαβάσει πολλές φορές για τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του σταφυλιού. Σε τι ποσότητες πρέπει να το τρώω; Υπάρχουν ποικιλίες που είναι προτιμότερες για αποτοξίνωση;”

Με τον όρο αποτοξίνωση στη διατροφή εννοείτε από τον πολύ κόσμο η “μαγική” απομάκρυνση από τον οργανισμό των τοξινών, των ουσιών που προκύπτουν από το μεταβολισμό των τροφών που θεωρούνται επιβαρρυντικές για τη υγεία, συνήθως πλούσιων σε λίπη και φτωχών σε βιταμίνες, όπως το κόκκινο κρέας, τα τηγανητά, τα γλυκά και τα φαγητά τύπου fast food.

Η αλήθεια είναι ότι το ανθρώπινο σώμα αποβάλλει τις τοξίνες, έχοντας σαν εξοπλισμό του το ήπαρ, τους πνεύμονες και το δέρμα. Επομένως μια δίαιτα αποτοξίνωσης είτε αυτή έχει σαν βάση το σταφύλι είτε οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο δεν έχει νόημα, αφού το σώμα μπορεί να αναρρώσει μόνο του μετά από μια διατροφική κραιπάλη, και εφόσον επανέλθουμε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, που φυσικά θα είναι πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά.

Το σταφύλι από την άλλη είναι πραγματικά ένα φρούτο θησαυρός! Θερμιδικά τα 100γρ αποδίδουν 71 θερμίδες. Είναι πλούσια πηγή υδατανθράκων, άρα άμεσης πηγής ενέργειας, και φυτικών ινών επομένως βοηθά στη καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά περιέχει και πρωτεϊνες και λίπη κυρίως πολυακόρεστα γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, C, E, φολικού οξέος,, και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου, νατρίου αλλά και ψευδαργύρου. Τα φαινολικά συστατικά του σταφυλιού προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Επομένως θα είχε κανείς κάθε λόγο να καταναλώνει σταφύλι, οποιασδήποτε ποικιλίας, στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου και όχι αποτοξίνωσης με σταφύλι.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Σχετικά με εμάς

Η επιστημονική ομάδα του θεραπευτικού κέντρου ΝΟΥΣ αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς διατροφολόγους-διαιτολόγους και ψυχολόγους με ειδίκευση στα θέματα τροφής και τις διατροφικές διαταραχές.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Βιβλία,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς