Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά
1 ¼ φλιτζάνι στοιχεικό ή μερικώς υδρολυμένο γάλα ή γάλα ρυζιού ή σόγιας
½ φακελάκι βανίλια
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Λίγο ποτό της αρεσκείας σας
Συμπληρωματικά:
4 κουτ. σούπας κακάο
Ή 4-5 κουτ. σούπας πολτός φούτων όπως φράουλες, ροδάκινα κλπ

Εκτέλεση
Βάζετε το ειδικό γάλα να ζεσταθεί, και σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το κορν φλάουρ και 4-5 κουτ. σούπας νερό ή πάλι γάλα. Όταν ζεσταθεί το γάλα, το ρίχνετε στο μπολ με το παραπάνω μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας και ξαναβάζετε το μείγμα στην φωτιά. Προσθέτετε τη βανίλια, ποτό και ό,τι άλλο για γεύση όπως πολτός φρούτων και ανακατεύετε επάνω από χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αφήνετε να κρυώσει και η κρέμα είναι έτοιμη. Η δοσολογία είναι για 1 φλιτζάνι γεμάτο.

Πρόταση σερβιρίσματος

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;
Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!
H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου
Περισσότερες Συνταγές και Tips
Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνεις τις καινούριες μας συνταγές και διατροφικά tips
Βιβλία,
Νοστιμιές Μεσογειακές
Χωρίς Αυγό,
Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)
Χωρίς Ξηρούς καρπούς

Συμβουλές διατροφής
Ρωτήσατε, Απαντήσαμε!
Φυτικές ίνες – Οφέλη για την υγεία
Είναι γνωστό ότι η πρόσληψη φυτικών ινών παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέση πρόσληψη ινών σε παιδιά και ενήλικες των ΗΠΑ είναι κάτω από το μέσο όρο των συνιστώμενων επιπέδων. Τα άτομα με υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών...
Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας
ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...
Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...
Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας
Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές πηγές
Είναι γνωστό ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν διάφορα οφέλη για το σώμα και τον εγκέφαλό σας. Η συνιστώμενη ποσότητα λήψης ημερησίως για υγιείς ενήλικες είναι τουλάχιστον 250-500 mg ωμέγα-3.Πολύ υψηλές ποσότητες ω-3 λιπαρών μπορούν να προσληφθούν από λιπαρά ψάρια,...
Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;
Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής πολλοί νηστεύουμε για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο. Ετυμολογικώς η νηστεία σημαίνει «δεν τρώγω» από το «νη + εσθίω». Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει περίπου 200 μέρες νηστείας το χρόνο. Κύριο...