Ψωμάκια με αποξηραμένες φράουλες, καρύδια και τυρί

Ψωμάκια με αποξηραμένες φράουλες, καρύδια και τυρί

Υλικά
½ κιλό πένες ολικής αλέσεως
500γρ φιλέτο σολωμού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1ποτήρι του νερού βότκα
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
250γρ κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά
30γρ τριμμένο πεκορίνο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη
Κοβουμε τον σολωμό σε κύβους 5 εκατοστών
Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ¼ ποτηριού νερό
Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά έως ότου εξατμιστεί το νερό
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια
Προσθέτουμε το σολωμό στο τηγάνι
Περιχύνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές (περίπου 15λεπτά)
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά
Σβήνουμε τη φωτιά
Προσθέτουμε τις πένες
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά
Αν θέλετε προσθέστε το χυμό από ένα λεμόνι μικρό ή ένα λάιμ
Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο πάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσει το μάτι

Πρόταση σερβιρίσματος
Συνοδέψτε με σαλάτα ρόκα, ντοματίνια ή ψητά λαχανικά με βασλάμικο
Πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεϊνη, διαιτητικές ίνες, βιταμίνη D, ενέργεια

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;
Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!
H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου
Περισσότερες Συνταγές και Tips
Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνεις τις καινούριες μας συνταγές και διατροφικά tips
Βιβλία,
Νοστιμιές Μεσογειακές
Χωρίς Αυγό,
Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)
Χωρίς Ξηρούς καρπούς

Συμβουλές διατροφής
Ρωτήσατε, Απαντήσαμε!
Φυτικές ίνες – Οφέλη για την υγεία
Είναι γνωστό ότι η πρόσληψη φυτικών ινών παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέση πρόσληψη ινών σε παιδιά και ενήλικες των ΗΠΑ είναι κάτω από το μέσο όρο των συνιστώμενων επιπέδων. Τα άτομα με υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών...
Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας
ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...
Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...
Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας
Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές πηγές
Είναι γνωστό ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν διάφορα οφέλη για το σώμα και τον εγκέφαλό σας. Η συνιστώμενη ποσότητα λήψης ημερησίως για υγιείς ενήλικες είναι τουλάχιστον 250-500 mg ωμέγα-3.Πολύ υψηλές ποσότητες ω-3 λιπαρών μπορούν να προσληφθούν από λιπαρά ψάρια,...
Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;
Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής πολλοί νηστεύουμε για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο. Ετυμολογικώς η νηστεία σημαίνει «δεν τρώγω» από το «νη + εσθίω». Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει περίπου 200 μέρες νηστείας το χρόνο. Κύριο...