Ρολάκια ολικής αλέσεως με κρέμα φουντουκιού

Ρολάκια ολικής αλέσεως με κρέμα φουντουκιού

Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη
2/3 ποτηριού γάλα χαμηλό σε λιπαρά χλιαρό (40-45 oC) (εναλλακτικά γάλα βρώμης)
1/3 φλιτζάνι βούτυρο παραδοσιακό αγελάδος λιωμένο (εναλλακτικά ελαιόλαδο)
Περίπου 1,5 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως (ίσως και λίγο παραπάνω ώστε να βγει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
Για τη γέμιση
Δείτε τη συνταγή «κρέμα φουντουκιού»

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 70 oC.
Σε μπωλ αναμείξτε τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ομοιογενής και να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάστε σε μπάλα.
Σκεπάστε το μπωλ με καθαρή πετσέτα κουζίνας και τοποθετήστε τη στο φούρνο για 30-45λεπτά να φουσκώσει λίγο.
Σε καθαρή επιφάνεια απλώστε λίγο αλεύρι (το καλαμποκάλευρο δίνει τραγανή γεύση).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC.
Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Κόψτε τη ζύμη σε στενόμακρες λωρίδες (περίπου 40εκατοστά μήκος *10εκατοστά πλάτος).
Σε κάθε λωρίδα στην μία άκρη προσθέστε ½ κ.σούπας κρέμας φουντουκιού.
Ρολάρετε τη ζύμη γύρω από την κρέμα φουντουκιού.
Ψήστε τα ρολάκια για περίπου 45λεπτά.

Πρόταση σερβιρίσματος
Απολαύστε τα μόνα τους ή με ένα ποτήρι ζεστό γάλα!
Πλούσια σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, ενέργεια, βιταμίνες Β

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;
Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!
H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.
Ή μπορείς να κλείσεις ραντεβού συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω:

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου
Περισσότερες Συνταγές και Tips
Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνεις τις καινούριες μας συνταγές και διατροφικά tips
Βιβλία,
Νοστιμιές Μεσογειακές
Χωρίς Αυγό,
Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)
Χωρίς Ξηρούς καρπούς

Συμβουλές διατροφής
Ρωτήσατε, Απαντήσαμε!
Τι να φάω το Πάσχα;
Από τη νηστεία στο Πασχαλινό τραπέζι Το Πάσχα αποτελεί χαρμόσυνη γιορτή εκτός διατροφικής ρουτίνας, και κατά βάση δεν επιδρά σημαντικά στον διατροφικό στόχο κάποιου αφού “χάνεται” στις 365 μέρες του χρόνου, ωστόσο ενέχει: υπέρμετρη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών λόγω...
Κάνε την αρχή με διατροφή
Αλλαγή στη διατροφή – Το τίμημα της αναβλητικότητας Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής επιτάσσουν διαχείριση προτεραιότητων στον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο. Συνήθεις προτεραιότητες αποτελούν τα παιδιά, η εργασία, η καθαριότητα και η σίτιση, ενώ σημαντικές προτεραιότητες που συχνά...
BCAA ή αλλιώς διακλαδισμένα αμινοξέα
Χημικά Χαρακτηριστικά Η λευκίνη, η ισολευκίνη και η βαλίνη είναι απαραίτητα αμινοξέα που προσλαμβάνονται από τη διατροφή και ονομάζονται αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA). Πιστεύεται ότι τα BCAA είναι θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τη φυσιολογική ανάπτυξη και...
Παχυσαρκία σε παιδιά και ενήλικες
Παχυσαρκία: κόστος για την ατομική και δημόσια υγεία Η παχυσαρκία (obesity) δεν αποτελεί απλώς ένα πρόβλημα διαχείρισης του σωματικού βάρους με αισθητικό αντίκτυπο ή αποκλειστική ευθύνη του παχύσαρκου ατόμου, αλλά είναι μια πολυπαραγοντική νόσος που ενέχει αρνητικές...
Υδατάνθρακες και αθλητισμός
Τι είναι οι υδατάνθρακες; Οι υδατάνθρακες είναι σύνθετες οργανικές ενώσεις που αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο και νερό και μαζί με τις πρωτεΐνες και τα λίπη αποτελούν τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνουμε από την τροφή. Οι υδατάνθρακες, των οποίων το...
Φυτικές ίνες – Οφέλη για την υγεία
Είναι γνωστό ότι η πρόσληψη φυτικών ινών παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέση πρόσληψη ινών σε παιδιά και ενήλικες των ΗΠΑ είναι κάτω από το μέσο όρο των συνιστώμενων επιπέδων. Τα άτομα με υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών...