Τηγανίτες

Τηγανίτες

Υλικά
110γρ καλαμποκάλευρο
250ml γάλα ρυζιού ή χυμό μπανάνας
1κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγουμε μια «τρύπα» στη μέση. Προσθέτουμε το γάλα ρυζιού ή το χυμό μπανάνας σιγά-σιγά και ταυτόχρονα συμπαρασύρουμε το αλεύρι προς το κέντρο του μπώλ. Όταν έχετε αναμίξει τη μισή ποσότητα υγρού, προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε καλά, κατά προτίμηση με ηλεκτρικό μίξερ. Αδειάζουμε και το υπόλοιπο υγρό, καλύπτουμε για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι των 15 εκατοστών και ρίχνουμε λίγο λάδι. Κουνάμε το τηγάνι για να απλώσει. Αδειάζουμε μέρος του μίγματος αργά, κουνώντας ταυτόχρονα το τηγάνι με κλίση, ώστε να απλώσει σε ένα λεπτό στρώμα. Μόλις ψηθεί για μισό λεπτό, γυρίζουμε την τηγανίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Έπειτα απλώνουμ την έτοιμη τηγανίτα πάνω σε ρολό κουζίνας . Στοιβάζουμε τη μια τηγανίτα πάνω στην άλλη. Το μίγμα επαρκεί για 5-6 τηγανίτες.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις τηγανίτες και να τις καταψύξουμε για μια μόνο εβδομάδα. Τις ξαναζεστάνουμε για 6-7 λεπτά σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200oC.

Πρόταση σερβιρίσματος
Σερβίρουμε με μέλι, μαρμελάδα από τα επιτρεπόμενα φρούτα ή λεμόνι και ζάχαρη, αλλά και λαχανικά και κρέας ή κοτόπουλο.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;
Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!
H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγιεινά δεν χρειάζεται να είναι.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου
Περισσότερες Συνταγές και Tips
Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνεις τις καινούριες μας συνταγές και διατροφικά tips
Βιβλία,
Νοστιμιές Μεσογειακές
Χωρίς Αυγό,
Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)
Χωρίς Ξηρούς καρπούς

Συμβουλές διατροφής
Ρωτήσατε, Απαντήσαμε!
Φυτικές ίνες – Οφέλη για την υγεία
Είναι γνωστό ότι η πρόσληψη φυτικών ινών παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέση πρόσληψη ινών σε παιδιά και ενήλικες των ΗΠΑ είναι κάτω από το μέσο όρο των συνιστώμενων επιπέδων. Τα άτομα με υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών...
Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας
ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...
Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...
Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας
Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές πηγές
Είναι γνωστό ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν διάφορα οφέλη για το σώμα και τον εγκέφαλό σας. Η συνιστώμενη ποσότητα λήψης ημερησίως για υγιείς ενήλικες είναι τουλάχιστον 250-500 mg ωμέγα-3.Πολύ υψηλές ποσότητες ω-3 λιπαρών μπορούν να προσληφθούν από λιπαρά ψάρια,...
Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;
Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής πολλοί νηστεύουμε για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο. Ετυμολογικώς η νηστεία σημαίνει «δεν τρώγω» από το «νη + εσθίω». Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει περίπου 200 μέρες νηστείας το χρόνο. Κύριο...